Chokladsalami

Det perfekta godiset att ha i frysen när godissuget sätter in.

Ingredienser

  • 400 g mariekex
  • 4 ägg
  • 200 g margarin
  • 4 dl kakao
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ger 2 rullar
    2. Tips: Chokladsalamin går utmärkt att frysa in, den håller sig flera månader och plockas fram en liten stund innan den skall ätas.
    3. Smält margarinet i en kastrull. Smula sönder kexen i en stor bunke, men spara några till utbakning. Tillsätt övriga ingredienser i bunken och blanda väl. Krossa de återstående kexen på bakbordet. Forma chokladröran till 2 avlånga rullar, ca 5 cm i diameter. Rulla dem i kexsmulet och vira in rullarna i folie. Förvara i kylen, eller frys in.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben