Serverar: 40-50 portioner
Smarrig, lättbakad kaka. Behöver inte vispas.
Ingredienser
4½ dl strösocker
3 3/4 dl mjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 msk kakao
225 gr smält smör ell margarin
3 ägg
2 1/4 dl vatten
Smarrkräm
150 gr smör ell margarin
1 ägg
2 -3 cm riven mandelmassa
150 gr florsocker
Glasyr
250 gr blockchoklad
1 msk olja ell 1 msk kokosfett
Instruktioner
- 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret, blanda med ägg och vatten.
3. Slå smörblandningen över de torra ingredienserna
4. Rör om allt till en jämn smet.
5. Häll upp i en smörad och bröad långpanna.
6. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter
7. Under tiden rör man ihop alla ingredienser till
- Smarrkrämen.
8. När kakan är gräddad så låt den kallna ett tag innan smarrkrämen bredes på.
9.Smält chokladen och bred den ovanpå.
10. Låt chokladen stelna, skär sedan i rutor.
Kommentarer (2)
Ljuvligt god kaka, blir min nya favorit. Ska bjuda på den på midsommarafton. Kommer bli succé!!
Jättegod och enkel. Gick åt väldigt snabbt!