Chokladsmarrkrämkaka

Serverar: 40-50 portioner

Smarrig, lättbakad kaka. Behöver inte vispas.

Ingredienser

  • 4½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 225 gr smält smör ell margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl vatten
  • Smarrkräm
  • 150 gr smör ell margarin
  • 1 ägg
  • 2 -3 cm riven mandelmassa
  • 150 gr florsocker
  • Glasyr
  • 250 gr blockchoklad
  • 1 msk olja ell 1 msk kokosfett
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 2. Smält smöret, blanda med ägg och vatten. 3. Slå smörblandningen över de torra ingredienserna 4. Rör om allt till en jämn smet. 5. Häll upp i en smörad och bröad långpanna. 6. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter 7. Under tiden rör man ihop alla ingredienser till
    2. Smarrkrämen. 8. När kakan är gräddad så låt den kallna ett tag innan smarrkrämen bredes på. 9.Smält chokladen och bred den ovanpå. 10. Låt chokladen stelna, skär sedan i rutor.

    Kommentarer (2)

    huskavarna 14 juni 2009

    Ljuvligt god kaka, blir min nya favorit. Ska bjuda på den på midsommarafton. Kommer bli succé!!

    antonius1 16 april 2010

    Jättegod och enkel. Gick åt väldigt snabbt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben