Det här är en paj för chokladälskaren. Den somriga frukt- och bärfyllningen döljs under ett smuldegstäcke som innehåller vit vaniljsmakande choklad.
Ingredienser
2 bananer
2 kiwifrukter
Ca 250 g jordgubbar
Smuldeg
75 g vit choklad
75 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
Servering
Vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva bananerna och kiwifrukterna. Snoppa och dela jordgubbarna. Fördela frukt och bär i en pajform.
- Gör smuldegen: Riv chokladen grovt på ett rivjärn eller på matberedarens rivskiva.
- Hacka samman choklad, matfett, mjöl och socker till en grynig massa, gärna i en matberedare. Strö smuldegen över frukten och bären.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna något innan den serveras med vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)