Chokladsmulpaj

Serverar: 6 portioner

Det här är en paj för chokladälskaren. Den somriga frukt- och bärfyllningen döljs under ett smuldegstäcke som innehåller vit vaniljsmakande choklad.

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 kiwifrukter
  • Ca 250 g jordgubbar
  • Smuldeg
  • 75 g vit choklad
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva bananerna och kiwifrukterna. Snoppa och dela jordgubbarna. Fördela frukt och bär i en pajform.
    2. Gör smuldegen: Riv chokladen grovt på ett rivjärn eller på matberedarens rivskiva.
    3. Hacka samman choklad, matfett, mjöl och socker till en grynig massa, gärna i en matberedare. Strö smuldegen över frukten och bären.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna något innan den serveras med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben