Chokladsnaps

Perfekt dryck till mingelmat. Servera den sval men inte iskall, det dämpar smaken.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 75 g pistagemandel
  • Garnering
  • 10-15 jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Tillbehör
  • Rånäs brännvin
  • Instruktioner

    1. Forma aluminiumfolie till en form, 20x20 cm genom att vika kanten flera gånger runtom. Lägg den på en plåt.
    2. Värm choklad, smör och socker i en skål över sjudande vattenbad. Rör om dåd och då tills det smält. Ta upp skålen och låt svalna något. Rör ner ett ägg i taget tills det bli en jämn smet.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner det i smeten. Blanda i mandeln. Häll smeten i formen. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Kakan ska vara porös, seg och mörk. Låt svalna.
    4. Skär små bitar till snapsen och spara resten. Sätt bitar med delad jordgubbe på snapsglasen. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben