Chokladsnibbar

Serverar: 25 portioner

Mycket god kaka till ex. kaffe och kaka efter maten. Bra att ta vara på julens valnötter. ca 50 st går att frysa om det blir någon kvar.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 3 dl brun farin
  • 1 tsk vanilla
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • Till garnering
  • florsocker
  • Instruktioner

    Kläd en ugnspanna med papper, sätt ugnen på 175 grader.Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg, brun farin och vanilla poröst. Hacka nötterna grovt och rör ner i äggvispet.Tilsätt chokladblandningen och mjölet och häll smeten på pappret i ungspannan. Grädda 175 grader ca 15 min. Sikta florsocker över. Skär kakan i snibbar när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben