Chokladspeglar

Serverar: 16 portioner

Riktiga festkakor som kan göras små eller stora.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Mandelsprits
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Chokladfyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • eller 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader
    2. Arbeta samman mördegen och låt den vila kallt någon timme. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Kavla ut mördegen och ta ut runda kakor. Spritsa runt kanten med mandelmassan. Grädda i 12 minuter. Låt svalna på bakpapper på galler.
    3. Koka upp grädde och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och låt bitarna mjukna i grädden. Rör om så att de smälter och smaksätt med vaniljsocker eller konjak. Häll en sked i varje kaka. Låt stelna

    Kommentarer (1)

    kekke46 15 april 2010

    Har skrivet fel på antal det ska vara ca 40 stycken. Mvh kekke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben