Riktiga festkakor som kan göras små eller stora.
Ingredienser
Mördeg
4 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
200 g smör eller margarin
1 äggula
Mandelsprits
300 g mandelmassa
1 äggvita
Chokladfyllning
1 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
eller 1 msk konjak
Instruktioner
- Sätt ugn på 200 grader
- Arbeta samman mördegen och låt den vila kallt någon timme.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet.
Kavla ut mördegen och ta ut runda kakor. Spritsa runt kanten med mandelmassan. Grädda i 12 minuter. Låt svalna på bakpapper på galler.
- Koka upp grädde och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och låt bitarna mjukna i grädden. Rör om så att de smälter och smaksätt med vaniljsocker eller konjak. Häll en sked i varje kaka. Låt stelna
Kommentarer (1)
Har skrivet fel på antal det ska vara ca 40 stycken. Mvh kekke