Chokladtoscarutor

Serverar: 24 portioner

Att baka i långpanna är alltid praktiskt och enkelt. Denna ljuvligt goda chokladtoscakaka toppas med chokladkolasmet och blandade nötter. Blandade nötter kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • ½ dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl, 210 g
  • ½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 200 g blandade nötter, t.ex. pekannötter, pistagenötter, pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Toscasmet: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokladen och rör tills den smält.
    4. Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben