Chokocitruskaka

Kalasig mjuk kaka med smak av choklad och citrus. Servera den gärna med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 150 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk lemomcurd
  • 75 g mörk bak o dessertchoklad
  • 1 msk cacao
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form. Rör rumsvarmt marg-/smör och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med vaniljsocker. Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Dela nu smeten i två skålar.
    2. Smet 1: Rör i lemoncurden.
    3. Smet 2: Rör i smält choklad och silad cacao. Häll smet 1 först i formen och sedan smet 2. Eller tvärtom.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

    Kommentarer (1)

    kafferasten 2 oktober 2008

    Fotot på bilden är min egen.. jag heter Pialotta E. Jag fotograferar alltid mina matbilder själv. Skriver detta då det ifrågasattes av ledningen på Matklubben. Vänligen/Pialotta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben