Kalasig mjuk kaka med smak av choklad och citrus.
Servera den gärna med en klick vispad grädde.
Ingredienser
150 g margarin eller smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk lemomcurd
75 g mörk bak o dessertchoklad
1 msk cacao
Instruktioner
- Sätt på ugnen.
Smörj och bröa en form.
Rör rumsvarmt marg-/smör och socker poröst.
Använd gärna matberedare.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Smaksätt med vaniljsocker.
Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
Dela nu smeten i två skålar.
- Smet 1:
Rör i lemoncurden.
- Smet 2:
Rör i smält choklad och silad cacao.
Häll smet 1 först i formen och sedan smet 2.
Eller tvärtom.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Kommentarer (1)
Fotot på bilden är min egen.. jag heter Pialotta E. Jag fotograferar alltid mina matbilder själv. Skriver detta då det ifrågasattes av ledningen på Matklubben. Vänligen/Pialotta