Chokomockamuffins

Serverar: 12 portioner

De här smakrika, mörka chokladmuffinsen som är fyllda med chokladöverdragna kaffebönor och toppade med en kaffeglasyr är hel enkelt gudomliga!!!

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 3/4 dl (150 g) strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 2/3 dl (100 g) kungsörnens extra fint vetemjöl
  • 2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
  • 40 g chokladöverdragna kaffebönor
  • Garnering
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 1/4 dl (200 g) florsocker
  • 2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
  • Riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
    2. Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnfast form placerad över en kstrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna.
    3. Vispa smör och socker i en skål till en ljus, fluffig smet, tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner den smälta chokladen och kakao. Häll i mjöl och rör om. Rör sist ner kaffe och kaffebönor.
    4. Skeda över smeten i pappersformar och grädda ca 20 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
    5. Vispa ihop smör, florsocker och kaffe i en skål till en ljus, fluffig kräm. Fördela glasyren över muffinsen och strö över riven choklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben