Serverar: 25 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En jättegod tryffel som nästan smälter i munnen, ett perfekt godis till julen..
1. Bryt chokladen i bitar 2 Koka upp grädden och ta den från plattan. Lägg i chokladen och vaniljsockret. 3. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter. 4. Häll chokladsmeten i en form eller busk ca.20x15cm. Låt svalna och stelna i rumstemperatur, om den inte stelnar sätt in den i kylen en stund. 5. Skär smeten i kvadrater (fyrkanter). Forma dem till kulor och rulla dem i kakao eller obo´ypulvret. 6. kulorna ska örvaras i en burk med lock i kylskåpet.
gjorde denna men använde rom essens istället och blev jätte bra, andra ggn tog jag russin som hade legat i blöt med rom o anna stark sprit o fyllde choklad tryffeln med russin. rullade in de i kokos mkt lätt o bra recept
jag gjorde dom här idag fast med vit choklad ist för mörk och sen bytte jag ut graneringen till florsocker blandat med vaniljsocker. blev jättegott!
JÄTTEGODA! Mycket lätta att göra. Lätta att exprimentera med alltid lika gott resultat. Tack för receptet!