Cholkladtryffel

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En jättegod tryffel som nästan smälter i munnen, ett perfekt godis till julen..

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • ev . 2 msk likör t . ex . Baileys
  • Gardnering
  • 1½ msk kakao eller oboýpulver
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar 2 Koka upp grädden och ta den från plattan. Lägg i chokladen och vaniljsockret. 3. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter. 4. Häll chokladsmeten i en form eller busk ca.20x15cm. Låt svalna och stelna i rumstemperatur, om den inte stelnar sätt in den i kylen en stund. 5. Skär smeten i kvadrater (fyrkanter). Forma dem till kulor och rulla dem i kakao eller obo´ypulvret. 6. kulorna ska örvaras i en burk med lock i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    huevi 20 december 2007

    gjorde denna men använde rom essens istället och blev jätte bra, andra ggn tog jag russin som hade legat i blöt med rom o anna stark sprit o fyllde choklad tryffeln med russin. rullade in de i kokos mkt lätt o bra recept

    betweenthelines 11 december 2010

    jag gjorde dom här idag fast med vit choklad ist för mörk och sen bytte jag ut graneringen till florsocker blandat med vaniljsocker. blev jättegott!

    mammakavat 25 februari 2014

    JÄTTEGODA! Mycket lätta att göra. Lätta att exprimentera med alltid lika gott resultat. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben