Chorrillana

Tid: 30 minuter

En jättegod sydamerikansk maträtt som liknar lite vår pytt i panna... Om man vill äta lite annorlunda maträtt men ändå inte känna sig så långt borta från det lilla Sverige. Här har ni ett jättegott recept, hoppas att ni gillar det!

Ingredienser

  • 1 kg rå potatis
  • 1 stor rå lök eller 2 små
  • ½ kg fransyska (eller en mör bit som ni har hemma)
  • 1 dl matolja
  • 4 chorizokorv eller någon annan kryddad korv
  • 2 vanliga korvar
  • 5 ägg
  • Valfria kryddor (oregano, chilipulver, paprika, salt, kummin, vitlökspulver peppar, små hackad persilja
  • Eventuellt 3-4 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 eller 2 dl vitt eller rôtt vin
  • Instruktioner

    1. Skala och tvätta potatis. Skiva potatisen och skär i stavar som pommes frites. Torka dem med hushållspapper och lägg åt sidan. Slå under tiden på en fritös om du har, eller värm olja i en kastrull på spisen.
    2. Skär köttet i små stavar medans oljan värms och lägg i det i en stor stekpanna med olja. Skär korvar och chorizo och tillsätt med lök, vitlök och kryddor. Om man vill ha den krämig tillsätter man även vispgrädde på slutet, strax innan man tar kastrulen eller woken ut från spisen. ( Om man vill kan man blanda olika sortens kôtt ... tex kan man blanda i utôver oxskôtt , gris kôtt, kykling, eller nogon kokt kôtt som blev ôver och den âr kvar in i kylen, vilt kôtt passar jâtte bra ochså. Och sist men inte minst .... Ni kan hoppa ôver dem fryterade potatisar och andvânda några kokta potatisar som blev ôver och ni vàrma de eller steka dem ochså , gamal ris eller pasta går det bra, som ni ser det âr mycket flexibel. Ok Den hâr râten kommer från stilla havet kusten sôdra delen
    3. Servera den friterade potatisen på en stor tallrik med köttröra på potatisar och ett stekt ägg ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben