Chou-chou

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och snabbt som vanligt

Ingredienser

  • 400 g grisinnanlår
  • 1 gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk tomatpurré
  • 3 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • Ris
  • Salt
  • Vatten
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna löken. Strimla köttet. Blanda grädde och vatten i t ex en bringare. Blanda mjöl, salt, peppar, paprika- och currypulver i en stor plastpåse. Lägg i köttstrimlorna och skaka runt. Sätt på riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Värm upp oljan lite och fräs löken mjuk. Slå i de mjölklädda köttstrimlorna och fräs runt. Slå på gräddvattnet och tomatpurrén. Låt sjuda tills riset är klart. Ca 15 minuter.
    3. Servera med t ex kokt broccoli.
    4. Väljer du ett "enklare" kött som t ex bogfläsk förlängs koktiden med ungefär det dubbla.

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Tack för maten, ha ha. Lagade detta till middag på direkten, uuummm, jättegott, fem fina poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben