Gott och snabbt som vanligt
Ingredienser
400 g grisinnanlår
1 gul lök
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk tomatpurré
3 dl vatten
2 msk matolja
Ris
Salt
Vatten
Broccoli
Instruktioner
- Skala och tärna löken. Strimla köttet. Blanda grädde och vatten i t ex en bringare. Blanda mjöl, salt, peppar, paprika- och currypulver i en stor plastpåse. Lägg i köttstrimlorna och skaka runt.
Sätt på riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Värm upp oljan lite och fräs löken mjuk. Slå i de mjölklädda köttstrimlorna och fräs runt. Slå på gräddvattnet och tomatpurrén. Låt sjuda tills riset är klart. Ca 15 minuter.
- Servera med t ex kokt broccoli.
- Väljer du ett "enklare" kött som t ex bogfläsk förlängs koktiden med ungefär det dubbla.
Kommentarer (1)
Tack för maten, ha ha. Lagade detta till middag på direkten, uuummm, jättegott, fem fina poäng.