Chris Tekakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätta goda tekakor som du snabbt svänger ihop.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 3 pkt jäst
  • 200 gram Smör
  • Ca 2 kg mjöl
  • Lite salt
  • 1-2 dl socker
  • Instruktioner

    Smula jästen i en stor bunke. tillsätt saltet ca 1 tsk Värm Smör ocm mjölk så det blir fingervarmt. Tillsätt socker. Beroende på hur söta man vill ha dem, ta 1-2dl. Blanda ihop allt snabbt och låt jäsa till dubbelstorlek, Baka ut & Nagga, Grädda 225grader Ska bara jäsa 1 gång så det är bara in i ugnen med dem! Grädda ca: ca 10minuter eller tills de är gyllenbruna. Såå..klart, härliga Tekakor att servera med smör. ost och marmelad

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (34)

    monicadanell 14 juni 2008

    jätte goda tekakor men jag minskade ner sockret till 1 msk kommer att göra många gånger

    susnie 9 augusti 2008

    Även detta recceptet lätt att omvandla till mjölkfritt: Mjölken bytte jag ut till havredryck (solhavre) och smöret byttes till mjölkfritt margarin. Även jag minskade sockret till 1 msk. Lätta att baka och fantastiskt goda. Nästa gång skall jag testa med sojamjölk och pensla med lite kallt kaffe.

    compe 19 oktober 2008

    jätte goda te kakor även lätt att göra även jag minska ner sockert detta receptfår full pott av mig

    compe 19 oktober 2008

    jätte goda te kakor även lätt att göra även jag minska ner sockert detta recept får full pott av mig

    compe 19 oktober 2008

    jätte goda te kakor även lätt att göra även jag minska ner sockert detta recept får full pott av mig

    JanBratt 30 oktober 2008

    Dessa tekakor var jättegoda. Vi tog sirap istället för socker. Men här blir det full pott i betyg. Tack för receptet.

    jenka80 20 november 2008

    Super goda jätte lätt att göra kommer baka dessa många gånger

    fiddelia 26 november 2008

    Perfekta! Jättegott! tog inte alls så lång tid att göra.

    Maltemodig 24 januari 2009

    Fantastikt lägglagat och gott bröd. Har gjort rejält och fyllt frysen.

    susie_q 19 februari 2009

    hej,hur länge ska degen jäsa ungefär?

    charlieomascot 19 februari 2009

    ett kanonrecept..blir asagoda

    josse12 24 april 2009

    Har provat många tekake recept, blivit sisodär!! Detta receptet kommer att följa mig livet ut helt kanon!!!!!! TACK för detta underbart goda recept. För er som undrar så jäste min deg 20-30min då var den kanon!!!

    Berntsdotter 12 januari 2010

    Jättegoda tekakor! Jag gjorde 30 stycken, men kommer nog satsa på 35 nästa gång, tyckte de blev lite för stora. Jag tog 1 dl honung istället för sockret, blev smaskigt. De mättar bra och det går knappt att sluta äta dem. ;-)

    lillakockan 27 april 2010

    Blev toppengoda tekakor - tack för receptet!

    frillancillan 4 maj 2010

    Tack så jättemycket för detta recept! Helt fantastiskt goda tekakor. Jag använde råsocker och lite mindre mjöl till mina. jag gräddade dom i 12 min på 180 grader, varmluftsugn. TACK!

    Tekla78 28 oktober 2010

    Super goda tekakor mummmmmma, de gick hem hos hela familjen! Tack så mycket!

    Josses 24 november 2010

    Har gjort dessa några gånger och det finns bara ett att säga; MUMS!!!! Är dessutom lätta att göra och fort går det

    amandiis 21 februari 2011

    Hemskt gott blev detta!!

    claudiaamanda 25 februari 2011

    Helt underbara blev dom, har precis tagit ut den sista plåten ur ugnen! :D

    alingsasaren 1 april 2011

    Vad använder ni för mjöl?

    SDMaya 1 april 2011

    Jag använder vanligt vetemjöl, kungsörnen. :)

    mariahelenaf 7 april 2011

    Jättegoda!!! Jag använde torrjäst och minskade mjölet (vetemjöl special) till 600 gram.

    Quentilly 11 november 2011

    För den som inte vet, blanda inte jästen direkt med saltet, jästen kan dö och då jäser degen inte lika bra.

    Frigo 8 februari 2012

    Riktigt gott och luftigt bröd. Använder man Vetemjöl Special blir det ändå bättre :D

    pihal 13 februari 2012

    Suveräna. Goda och enkla att göra och en perfekt deg. Jag hade hälften manitoba mjöl och hälften vetemjöl special. Jag ger 5 i betyg

    mammut63 24 februari 2012

    Goda och enkla att göra : )

    Khellen 13 april 2012

    Har gjort detta recept många gånger. Väldigt enkelt och goda helt vanliga tekakor! Har dock minskat sockret till mindre än 1 dl.

    mexiko12 12 augusti 2012

    Hmm, tror att min förra kommentar försvann. De här var iaf supergoda och mkt lätta att baka. 5 stjärnor från mig!!

    elinrodestrand 26 september 2012

    Toppenbra recept!

    elinrodestrand 26 september 2012

    Toppenbra recept!

    sessa79 11 oktober 2012

    Jättegoda.. blir o göra dessa andra gången nu med barnen :)

    dalatjej35 10 september 2013

    Bakade dessa igår och det får jag snart göra igen =) Ett toppenrecept. Tack =)

    MatMaria00 31 december 2013

    Hur många dl mjöl ska man ha i?

    lotta42 19 mars 2014

    Har bakat dessa tekakor flera gånger och är supergoda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben