Cissi´s banansmulpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

jag hade några bananer i kylskåpet och kände att det var dags att göra något med dem så jag tog vad jag hade i skafferiet och där hittade jag även en liten påse med några Malteser (choklad). Jag krossade dem över bananerna och sen lite smuldeg. Älskar du bananer så testa denna goda paj.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 4-5 bananer
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl Maltesers choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjölet, sockret och margarinet till en smuldeg.
    2. Skiva bananerna och krossa Maltesers chokladen i bitar.
    3. Lägg bananskivorna i en pajform och strö över potatismjölet och rör om. Strö även över 2 nypor strösocker om du vill ha en lite sötare paj.
    4. Häll på den krossade Malteserchokladen och sen på med smuldegen och ställ in pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
    5. Låt svalna något och servera med kall vaniljsås eller glass.

    Kommentarer (1)

    chokladpinglan 14 augusti 2011

    Ska absolut testa detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben