Citroladkaka

En variant av chokladkladdkaka med en god citronfrosting på toppen. Här har vi valt en lightprodukt för att få ner kalorierna, dock utan att ge avkall på smaken. Strö på färgat pärlsocker. Man kan ju nöja sig med att dekorera kakan med florsocker. Extra dekorativt om du klipper ett pappersmönster som läggs över kakan medan man siktar på florsockret. Färska fikon, jordgubbar och annan frukt förgyller ytterligare!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl florsocker med chokladsmak
  • 50 g smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Frosting
  • 1 paket ( 100 g) bonjour soft spread light
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 75 g flordocker med citronsmak
  • Dekorations pärl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa ägg och flor med chokladsmak poröst. Rör i matfettet. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en väl smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen 8-12 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på ett fat. Låt kallna innan du dekorerar.
    4. Gör frostingen så här: Vispa samman ost, mjukt matfett och Flor med citronsmak till en fluffig, krämig massa. Det är enklast med en elvisp.
    5. Bred över kakan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben