Saftig mazarinkaka med sötsyrlig citronsmak.
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g kallt smör
1 äggula
Mandelfyllning
100 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
Citronfyllning
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
Rivet skal av 1 citron
3/4 dl färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg. Klä en rund form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mandelfyllning:
Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör massan slät mellan varje ägg. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23-25 minuter.
- Citronfyllning:
Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
- Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat.
Låt kakan svalna i formen.
Kommentarer (1)
bakade denna kaka idag, blev underbart god, fräsch citronsmak, perfekt till sommaren!