Citron-mazarinkaka

Serverar: 12 portioner

Saftig mazarinkaka med sötsyrlig citronsmak.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g kallt smör
  • 1 äggula
  • Mandelfyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • Citronfyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3/4 dl färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg. Klä en rund form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Mandelfyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör massan slät mellan varje ägg. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23-25 minuter.
    4. Citronfyllning: Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
    5. Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen.

    Kommentarer (1)

    SidraOmar 8 juni 2012

    bakade denna kaka idag, blev underbart god, fräsch citronsmak, perfekt till sommaren!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben