Citroncake

Serverar: 8-10 portioner

En god kaka att bjuda på till påsk!

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 1 citron
  • Citronskivor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner kexen i en bunke, smält smöret och häll över kexsmulorna. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant.
    2. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Låt svalna. Blanda äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och rivetskal. Häll smeten över kexsmulorna och låt stå kallt minst 3 timmar.
    3. Garnera med citronskivor och citronmeliss.

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 3 mars 2011

    Fick samma recept av en kollega, men hon brukar grädda kakan i 5-10 minuter för att få bättre konsistens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben