Citronfromagetårta

Serverar: 10-12 portioner

Det här är hur gott som helst...och hur lätt som helst.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 tunna tårtbottnar
  • 2 dl lemon curd
  • Fromage
  • 250 g kesella 10%
  • 1 citron, finrivet skal
  • Saften från halva citronen
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl mellangrädde 27%
  • 2 påsar Dr. Oetker Snabbgelatinmix
  • Instruktioner

    1. Lägg en tårtbotten i en tårtform med avtagbar botten. Bred ut lemon curd och lägg på ytterligare en botten.
    2. Blanda kesella med citron och socker.
    3. Häll grädden i en bunke och vispa med elvisp ner snabbgelatinmix. Vispa grädden lätt och luftig.
    4. Vänd ner grädden i kesellan och lägg fromagen på tårtbottnen.
    5. Ställ i kyl 2-3 timmar eller över natten.

    Kommentarer (3)

    emeli87 13 november 2008

    får jag fråga vad lemon curd är för någonting ?

    MrsC 14 november 2008

    Jättegott :-) [recept]10814[/recept]

    lece 30 juli 2009

    Kakan var väldigt omtyckt av familjen, men nästa gång-för det blir flere ggr- ska jag ha i lite mer citronsmak och en aning sötare får den också bli i min smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben