Citronglasskaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

En härlig glasskaka som är varken för sur eller söt.

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 6 digestivekex
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 brk , ca 200 g crème fraiche
  • ½-1 citron
  • Dekoration
  • 1-2 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsockret och grädden och vispa kort. Tillsätt slutligen crème fraiche och saften från citronen, vispa lätt ihop.
    2. Smula sönder digestivekexen i en pajformsbotten, häll smeten över och dekorera ytan genom att smula sönder ett par kex ovanpå.
    3. Sätt sedan glasskakan i frysen. Efter ca 3 timmar är den klar att äta. Har man den inne i frysen längre tid så låt den stå framme en kort stund, 5-10 min innan den serveras.

    Kommentarer (2)

    ulls 25 september 2010

    En lätt och syrligt god efterrätt!! Kan verkligen rekommenderas, tex efter surströmming.

    lena58nord 13 januari 2012

    Fantastisk god och enkel efterrätt :o) Jag använde en hel citron och det tycker jag var lagom - la sedan hallon ovanpå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben