En härlig glasskaka som är varken för sur eller söt.
Ingredienser
Botten
Ca 6 digestivekex
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 brk , ca 200 g crème fraiche
½-1 citron
Dekoration
1-2 digestivekex
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsockret och grädden och vispa kort. Tillsätt slutligen crème fraiche och saften från citronen, vispa lätt ihop.
- Smula sönder digestivekexen i en pajformsbotten, häll smeten över och dekorera ytan genom att smula sönder ett par kex ovanpå.
- Sätt sedan glasskakan i frysen. Efter ca 3 timmar är den klar att äta. Har man den inne i frysen längre tid så låt den stå framme en kort stund, 5-10 min innan den serveras.
Kommentarer (2)
En lätt och syrligt god efterrätt!! Kan verkligen rekommenderas, tex efter surströmming.
Fantastisk god och enkel efterrätt :o) Jag använde en hel citron och det tycker jag var lagom - la sedan hallon ovanpå.