Citronhjul

Serverar: 40 portioner

Platta, runda och randiga med chokladränder.

Ingredienser

  • Knappt 2 dl smör, mjukt
  • Knappt 3 ½ dl socker
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg, vispat
  • 25 g mörk blockchoklad, smält och avsvalnad
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning plåtar med bakplåtspapper.
    2. Rör smör och socker ljust och fluffigt i en skål. Tillsätt i lite i taget av det vispade ägget, blanda väl. Sikta ner mjölet i smörblandningen och arbeta i hop till en deg. Lägg hälften av degen i en egen skål och arbeta in den smälta blockchokladen. Rör ner citronskalet i den andra hälften av degen och arbeta den väl.
    3. Kavla ut degarna på lätt mjölat bakbord till två lika stora rektanglar. Lägg citrondegen ovanpå chokladdegen. Rulla i hop till en avlång rulle. Låt degen vila en stund i kylskåp.
    4. Skär rullen i ungefär 40 skivor och lägg dem på bakplåtarna. Grädda i 190 grader i 10-12 min eller tills de fått lite färg. Låt kallna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben