Citronjitterbugg

Jättegott med den friska smaken av citron och sötman av marängen.

Ingredienser

  • Kakdeg
  • 300 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal från en ½ citron
  • Maräng
  • 2 äggvitor, ca 60 g
  • 1 ½ dl socker
  • 2 droppar citronarom
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Arbeta hastigt samman ingredienserna till kakdegen så den blir smidig. Lägg i kylskåp.
    3. Vispa äggvitorna med sockret till en hård maräng. Tillsätt citronaromen i slutet av vispningen och låt den bara blandas in helt lätt.
    4. Kavla ut kakdegen på ett bakplåtspapper till en ca 50 cm lång och 20 cm bred platta. Stryk ut marängen jämnt på degen och rulla sedan ihop den i pappret som en rulltårta, det vill säga från långsidan. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
    5. Ta ut kakrullen ur frysen och låt den ligga någon minut. Ta försiktigt av pappret och skär upp ca 1 cm tjocka skivor av rullen och lägg upp på bakpappersklädd plåt.
    6. Grädda kakorna i ca 15 minuter, tills marängen och kanterna fått lite färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben