Citronkaka/citronrutor

Serverar: 1 portioner

Fräsch och god kaka, den passar bra med en klick vispgrädde till.

Ingredienser

  • Bottendeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Garnering
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • Citronskal från 1 citron
  • 5-6 msk citronsaft
  • Florsocker
  • (Grädde)
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra ihop bottendegen. Platta ut den jämnt i en form/plåt. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter i 200 grader.
    2. Under tiden tag en ny skål och vispa ihop ägg och socker ganska så pösigt.
    3. Tillsätt sedan vetemjölet, citronsaften och citronskalet, rör om.
    4. Häll garneringssmeten ovanpå den förgräddade bottendegen. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader.
    5. När kakan är klar och har svalnat så pudra på siktat florsocker och vispa ev. grädde att ha till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben