Citronkräm är en frisk, smakrik kräm som gör jobbet i en mängd olika tårtor. Så också i det här fallet. Vår citronkrämstårta är mycket enkel och snabb. Perfekt för dig som inte bakar tårta så ofta
Ingredienser
250 g mandelmassa
2 ägg
Smör
Citronkräm
2 ägg
1 dl socker
3 msk Fjällbrynt Original Messmör
1 citron saft och rivet skal
2,5 dl vispgrädde
3 msk mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelmassan och äggen i en matberedare. Häll smeten i en smord springform (16-20 cemtimeter) och grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Knäck äggen i en kastrull och tillsätt sockret, messmöret, saften och skalet från citronen. Värm äggblandningen på spisen under omförning så att den tjocknar. Den får inte koka. Låt kallna.
- Vispa grädden och vänd ner i citronkrämen. Bred krämen på tårtbotten och strö över mandeln.
Kommentarer (1)
Går snabbt och lätt att göra, och är suuuupergoooood!