Citronkrämstårta

Serverar: 8 portioner

Citronkräm är en frisk, smakrik kräm som gör jobbet i en mängd olika tårtor. Så också i det här fallet. Vår citronkrämstårta är mycket enkel och snabb. Perfekt för dig som inte bakar tårta så ofta

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • Smör
  • Citronkräm
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 msk Fjällbrynt Original Messmör
  • 1 citron saft och rivet skal
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandelmassan och äggen i en matberedare. Häll smeten i en smord springform (16-20 cemtimeter) och grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.
    2. Knäck äggen i en kastrull och tillsätt sockret, messmöret, saften och skalet från citronen. Värm äggblandningen på spisen under omförning så att den tjocknar. Den får inte koka. Låt kallna.
    3. Vispa grädden och vänd ner i citronkrämen. Bred krämen på tårtbotten och strö över mandeln.

    Kommentarer (1)

    Pingo 19 mars 2013

    Går snabbt och lätt att göra, och är suuuupergoooood!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben