Citronkubbar

Tid: 45 minuter

Friska, saftiga och luftiga kubbar utan mandel. Jag älskar kubbar men är känslig mot mandel, så det kliar i halsen varje gång jag har försökt. Uppfann då detta recept som blev härliga kubbar, utan kliande hals.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche kokbar
  • 1 citron
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på svag värme så det inte börjar fräsa. Vispa ihop smör och socker så det blir väl blandat. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften. Vispa ner ägg, crème fraiche, citronskal och 2 msk citronsaft i smöret. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt som sen vispas mer i resten. Det ska bli en mycket fast smet. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper i 20 högar med jämna mellanrum. Klickarna behöver ej jämnas till, det sköter de själva i ugnen. Sprid lite pärlsocker på varje hög. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben