Citronmazarinrutor

Serverar: 24 portioner

Friska och fräscha citronrutor med glasyr som bakas enkelt i långpanna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3½ dl socker
  • 125 g mandelmassa
  • 1 citron, rivet skal och 2 msk citronsaft
  • 2 bittermandlar, malda
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 200 g smör, smält
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3-4 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv mandelmassan. Blanda ner mandelmassa, citronskal och -saft i äggsmeten. Blanda ihop mald bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
    3. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält smör. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 26x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den kallna i formen.
    4. Blanda florsocker och vatten till en glasyr.
    5. Häll glasyren i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla den över kakan. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben