Citronolivbröd

Serverar: 1 portioner

Fräscht bröd till gazpacho och perfekt grillbuffébröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk BFC Limone olivolja
  • ½ msk salt
  • ½ tsk citron rivet skal
  • 12 dl vetemjöl
  • Topping
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk BFC Limone olivolja
  • 1 brk Figaro gröna oliver fyllda med chili á 200 g
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Slå på vatten och olja. Rör ut jästen. Rör i citronraspet.
    2. Rör ned lite av mjölet med saltet. Arbeta in resten av mjölet.
    3. Arbeta degen tills den blir glansig . Det tar ca 20 minuter för hand.
    4. Jäs degen 45 minuter övertäckt i bunken.
    5. Häll av laken från oliverna. Lägg dem att torka på hushållspapper.
    6. Ringla olja och strö hälften av saltet på en bakplåtsklädd långpanna.
    7. Bred ut degen i ett jämnt lager ca 2 cm tjockt.
    8. Sätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Jäs degen 40 minuter på plåten.
    9. Tryck ned oliverna i degen. Ringla över resten av oljan och strö över resten av saltet.
    10. Baka brödet c:a 25 minuter.
    11. Ställ brödet att svalna. Skär det i bitar. Bjud det till exempelvis gazpacho.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben