Fräscht bröd till gazpacho och perfekt grillbuffébröd.
Ingredienser
25 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk BFC Limone olivolja
½ msk salt
½ tsk citron rivet skal
12 dl vetemjöl
Topping
1 msk flingsalt
2 msk BFC Limone olivolja
1 brk Figaro gröna oliver fyllda med chili á 200 g
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Slå på vatten och olja.
Rör ut jästen. Rör i citronraspet.
- Rör ned lite av mjölet med saltet. Arbeta in resten av mjölet.
- Arbeta degen tills den blir glansig . Det tar ca 20 minuter för hand.
- Jäs degen 45 minuter övertäckt i bunken.
- Häll av laken från oliverna. Lägg dem att torka på hushållspapper.
- Ringla olja och strö hälften av saltet på en bakplåtsklädd långpanna.
- Bred ut degen i ett jämnt lager ca 2 cm tjockt.
- Sätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Jäs degen 40 minuter på plåten.
- Tryck ned oliverna i degen. Ringla över resten av oljan och strö över resten av saltet.
- Baka brödet c:a 25 minuter.
- Ställ brödet att svalna. Skär det i bitar. Bjud det till exempelvis gazpacho.
Kommentarer (0)