Citronpastejer

Serverar: 18 portioner

Min favoritkaka. Ganska krångliga att göra men väl värda besväret. Jag tvingar min mamma att baka dem åt mig varje år - som julklapp. Det blir enklare så - i alla fall för mej.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saften av 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Klä ca 18 lätt smorda pastejformar med degen.
    2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen (vispa sönder äggen först) i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna (som honung).
    3. Låt svalna något och fyll sedan formarna. Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BarbroLidesjoe 1 december 2011

    Supergoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben