Citronpenne

Serverar: 4 portioner

En pastasallad är alltid praktiskt och omtyckt att ta med i matsäckskorgen. Den här har frisk smak av den italienska kryddblandningen gremolata: citron, vitlök och persilja.

Ingredienser

  • 300 g penne, gärna fullkorn
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 st stor citron, rivet skal och saft från
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av.
    2. Vispa ihop olivolja, vitlök, persilja, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda dressingen med den nykokta pastan och låt den kallna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben