Citronstänger

Serverar: 60 portioner

Tid: 40 minuter

En liten god kaka till kaffet

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron
  • 80 g smör
  • 1 ägg
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, socker, bakpulver rivet citronskal och matfett. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en timma.
    2. Rulla ut degen till lillfingertjocka stänger. Skär dem i 5 cm långa bitar.
    3. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
    4. Grädda mitt i ugnen varmluft 175 grader, ugnstemp 200 grader ca 8 minuter.

    Kommentarer (1)

    linalackstrom 26 september 2011

    Väldigt fin bild och väldigt god! Kommer göra många gånger till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben