Citronsufflépaj

Serverar: 6 portioner

En snygg sufflé imponerar alltid på gästerna. Med frisk citron blir den en perfekt final på middagen eller fikabordet. Servera den direkt. Pronto!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1½ msk socker
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1 ½ + 1 dl socker
  • Rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • Servering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Kläm fast folie runt kanten så inte degen glider ner under gräddning. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut pajen och sänk temperaturen till 160 grader.
    4. Vispa äggulor och 1 ½ dl socker pösigt. Värm ägg och sockersmeten till 70 grader under omrörning över ett vattenbad. Tillsätt citronskal och saft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Tillsätt 1 dl socker under vispning.
    5. Vänd ner en klick äggvitevisp i ägg och sockersmeten och blanda. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Häll smeten i pajskalet.
    6. Grädda i 30 minuter. Servera direkt, innan den sjunker ihop. Gärna med jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben