Citronsurprise

Serverar: 8 portioner

Om man inte vill ha en hel citron per person kan de serveras som buffé. Ställ fram teskedar bredvid så kan gästerna själva välja.

Ingredienser

  • 8 citroner
  • 10 salladslökar
  • 300 g kallrökt lax
  • 300 g varmrökt lax
  • 200 g mascarponeost
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 2 msk citronolivolja
  • Dillvksitar
  • Tillbehör
  • Mörkt bröd
  • Instruktioner

    1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skär av toppen på dem och gröp ur fruktköttet, använd gärna en grapefruktkniv. Spara eventuellt fruktköttet och saft och använd till något annat.
    2. Ansa och finstrimla salladslöken. Finhacka den kallrökta laxen och mosa den varmrökta med en gaffel. Blanda de båda laxsorterna med mascarpone och tillsätt salladslök, 1 msk av citronsaften, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fyll citronerna med laxröran. Ställ dem på tallrikar. Droppa olja på och runt om. Garnera med dillkvistar. Servera med bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben