Om man inte vill ha en hel citron per person kan de serveras som buffé. Ställ fram teskedar bredvid så kan gästerna själva välja.
Ingredienser
8 citroner
10 salladslökar
300 g kallrökt lax
300 g varmrökt lax
200 g mascarponeost
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad dill
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Garnering
2 msk citronolivolja
Dillvksitar
Tillbehör
Mörkt bröd
Instruktioner
- Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skär av toppen på dem och gröp ur fruktköttet, använd gärna en grapefruktkniv. Spara eventuellt fruktköttet och saft och använd till något annat.
- Ansa och finstrimla salladslöken. Finhacka den kallrökta laxen och mosa den varmrökta med en gaffel. Blanda de båda laxsorterna med mascarpone och tillsätt salladslök, 1 msk av citronsaften, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll citronerna med laxröran. Ställ dem på tallrikar. Droppa olja på och runt om. Garnera med dillkvistar. Servera med bröd.
Kommentarer (0)