Citrontiramisu

Serverar: 8 portioner

En frisk och god variant av den klassiska Tiramisun.

Ingredienser

  • 200 g savoiardikex
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk limoncello
  • Mascarponekräm
  • 2 dl vispgrädde + 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 500 g mascarponeost
  • Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft från 2 citroner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Börja med citronkrämen: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
    2. Vispa grädden till mascarponekrämen med 1 msk socker. Den ska vara ganska hård. Vispa äggulor och resten av sockret vitt och krämigt. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
    3. Blanda limoncello och pressad citronsaft i en skål. Doppa kexen snabbt på båda sidor (de ska inte bli genomblöta) och lägg dem i en form.
    4. Bred ett lager av citronkrämen över kexen och fortsätt med mascarponekräm. Varva därefter kex och kräm och avsluta med ett lager kräm.
    5. Låt stå i kylskåp i minst 1 timme innan servering. Ta ut tiramisun och riv över lite citronskal innan du serverar den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben