Citrusbröd

Serverar: 34 portioner

Bröd med tydlig citrussmak. Passar utmärkt på skaldjursbuffén eller till en kopp te.

Ingredienser

  • 5,5 dl vatten
  • 0,75 paket jäst
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 0,5 msk limeskal, rivet
  • 1 st apelsinskal, rivet
  • 1 msk salt
  • 14 dl vetemjöl special
  • 0,5 dl couscous
  • Instruktioner

    Värm vattnet till fingervärme, 37°. Lös jästen i degvätskan och tillsätt olja, citron-, lime- och apelsinskal, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftig i maskin ca 15 min. Låt degen jäsa under fuktig bakduk 60 min. Ta upp degen och dela den i portionsbitarbitar. Forma till citroner med en liten spets. Pensla med vatten och strö på couscous. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under fuktig bakduk 60 min. Sätt ugnen på 230°. Grädda dem i mitten av ugnen 10-12 min.

    Kommentarer (1)

    grill 23 augusti 2008

    Här kommer mera bilder

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben