Citruskladdkaka

Tid: 50 minuter

Nytt recept! Lite syrlig kladdkaka med lite sting i eftersmaken.

Ingredienser

  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • ca ½ tsk Santa Maria's Orange Pepper
  • 3 ägg
  • 135 g smör
  • 1 msk citronsaft
  • Skal och saft av en apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (eller 180 grader om det är varmluft). Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Riv apelsinen med rivjärnets fina sida (eller använd ett cestjärn). Blanda ihop de torra ingredienserna, rör sedan ner ett ägg i taget. Smält smöret, ha i apelsinskal, pressa i apelsinsaft och häll i citronsaft. Blanda sedan citrusfettet med de torra ingredienserna och häll sedan smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben