Citrustarteletter

Serverar: 10-15 portioner

Ljuvliga!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 250 g vetemjöl
  • 200 g socker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Vaniljkräm (Crème pateserie)
  • 0,5 liter mjölk 3 %)
  • 0,5 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 120 g socker
  • 1 msk majsstärkelse, Maizena
  • Citrussallad
  • 2 clementiner
  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 2 msk florsocker
  • Garnering och servering
  • Tinad vaniljglass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Mördegen: Blanda mjöl, socker och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen kallt minst 30 minuter. Tryck ut degen i tartelettformar, 8-10 cm i diameter. Det blir 10-15 stycken. Grädda i 200° ugnsvärme 10-15 minuter.
    2. Vaniljkrämen: Koka upp mjölken med vaniljstången. Vispa äggulor och socker. Tag upp vaniljstången och skrapa av fröna. Häll mjölken över äggblandningen under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknat (84°C). Låt krämen kallna.
    3. Citrussalladen: Skala frukten och skär ut hinnfria klyftor. Blanda dem med florsocker. Lägg vaniljkrämen i tarteletterna. Fyll på med citrussallad och garnera med myntablad.
    4. Servera gärna med lättvispad glass eller grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben