Cittranbröd

Ett jättegott bröd...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl keso
  • 50 g mjukt smör
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet
    2. Tillsätt rågmjölet, sedan salt och vetemjöl.
    3. Arbeta degen i 5 minuter. Låt den jäsa ca: 15 minuter under bakduk.
    4. Skala och hacka vitlöken fint. Rör samman fyllningen.
    5. Knåda degen och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta, lika lång som din bakplåt och ca: 15cm bred.
    6. Bred ut 1 fjärdedel av fyllningen på varje degplatta och rulla samman den på längden. Lägg dem på bakplåtspapper.
    7. Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet jäsa i ca: 40 minuter, skåra dem med en vass kniv eller rakblad.
    8. Grädda dem i ca: 20 minuter eller tills bröden fått fin färg. låt bröden kallna på galler utan bakduk.
    9. Servera till ett glas vin kanske? Eller som tillbehör under tiden som gästerna väntar på maten...

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben