Clementincumberlandsås

En syrlig sås som passar bra att ha till olika patéer.

Ingredienser

  • 2 clementiner
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl vatten
  • 1 tsk Colmans senapspulver
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 msk whisky
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 clementiner
  • Instruktioner

    1. Skala clementinerna. Behåll skalet från en och skär det i fina tärningar.
    2. Kör clementinerna i mixer och lägg dem i en rostfri kastrull, ta eventuellt bort stora hinnor. Koka alla ingredienser utom majsstärkelsen 5-10 min. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och vispa i såsen. Låt koka upp. Låt såsen kallna och servera den kall till kycklingleverpastejen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben