Cococake

Serverar: 1 portioner

Ljuvlig liten kaka som kan bakas ut i långpanna eller i fina små pappersformar.. De fullkomligen smälter i munnen och man vill äta upp alla på en gång.

Ingredienser

  • Kaka
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 dl kokosmjölk (grädden)
  • 5 dl vetenmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Topping
  • 1 burk vaniljkesella
  • 1/2 burk philadelphia färskost
  • 200 g vit choklad
  • 1 liten citron
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 g (varmluft)
    2. Smörj och bröa en långpanna.
    3. Smält smöret och låt det svalna.
    4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
    5. Blanda kokosgrädden (det hårda som stelnat överst i burken) och smöret.
    6. Rör försiktigt i detta i äggblandningen.
    7. Blanda de torra ingredienserna försig och rör sedan ner det i äggblandningen.
    8. Häll i längpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 min eller prova med en sticka så kakan är torr.
    9. Förbered glasyren/toppingen.
    10. Riv skalet på citronen.
    11. Vispa färskosten med vaniljkesellan fluffigt.
    12. Smält chokladen över vattenbad.
    13. Rör ihop färskostkesellan med chokladen och tillsätt vaniljsockret, citronen.
    14. Om toppingen får stå kallt en stund kan de spritsas ut på de små kakorna. Annars breder du ut toppingen över den något svalnande långpannekakan. Dekorera med några söta rosa hjärtan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben