Ljuvlig liten kaka som kan bakas ut i långpanna eller i fina små pappersformar.. De fullkomligen smälter i munnen och man vill äta upp alla på en gång.
Ingredienser
Kaka
5 ägg
4 dl socker
100 g smör
2 dl kokosmjölk (grädden)
5 dl vetenmjöl
3 tsk bakpulver
Topping
1 burk vaniljkesella
1/2 burk philadelphia färskost
200 g vit choklad
1 liten citron
2 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g (varmluft)
- Smörj och bröa en långpanna.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Blanda kokosgrädden (det hårda som stelnat överst i burken) och smöret.
- Rör försiktigt i detta i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna försig och rör sedan ner det i äggblandningen.
- Häll i längpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 min eller prova med en sticka så kakan är torr.
- Förbered glasyren/toppingen.
- Riv skalet på citronen.
- Vispa färskosten med vaniljkesellan fluffigt.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Rör ihop färskostkesellan med chokladen och tillsätt vaniljsockret, citronen.
- Om toppingen får stå kallt en stund kan de spritsas ut på de små kakorna. Annars breder du ut toppingen över den något svalnande långpannekakan. Dekorera med några söta rosa hjärtan.
Kommentarer (0)