Denna goda paj har ett kryddigt skal och är fylld med kokoskräm smaksatt med rom. Pajen är god att servera till kaffet efter en karibisk eller asiatisk middag.
Ingredienser
Pajskal
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g kallt smör eller margarin
1 äggula
1 msk pepparkakskryddor
Fyllning
4 gelatinblad
3 äggulor
1½ dl florsocker
2-3 msk rom
1 burk kokosmjölk, 400 g
2 dl vispgrädde
Garnering
Kokosflingor
Chokladströssel
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och matfett skuret i bitar i en bunke. Tillsätt äggulan och kryddorna. Blanda snabbt samman till en deg.
- Platta ut degen något. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa äggulor och florsocker pösigt, smaksätt med rom. Rör i kokosmjölken. Vispa grädden hårt.
- Ta upp gelatinbladen. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
- Häll gelatinlösningen i en tunn stråle ner i smeten under omrörning. Rör ner grädden.
- Kavla eller tryck ut degen i en veckad pajform, ca 27 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanten och in i veckan. Lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten.
- Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort remsan. Grädda pajen ytterligare ca 5 minuter. Låt den svalna. Fyll pajen med kokosfyllning. Släta till ytan.
- Gör garneringen. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna. Garnera pajen omväxlande med kokos och strössel, så att det blir mörka och ljusa rader.
Kommentarer (0)