Cognac-kaka

Serverar: 6-8 portioner

En väldigt god kaka enligt mina "försökskaniner".

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl Cognac
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen . Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst , te x med elvisp . Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med vanillinsocker . Blanda bakpulver och mjöl . Rör ner det i smeten växelvis med cognacen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.

    Kommentarer (1)

    Eva Lundqvist 3 april 2020

    Jag la i ganska mycket hackade valnötter samt dubbla mängden cognac. Smeten var jättegod och väntar nu på att få smaka den färdiga kakan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben