Himmelskt goda kakor!
Inte så svåra att göra men imponerar desto mer på gästerna.
Ingredienser
Bottnar
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
100 g smör eller delikatessmargarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
2-3 tsk kakao
Glasyr
100-125 g mörk blockchoklad
1 msk margarin eller smör
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 - 200 grader
- Bottnarna:
Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
- Fyllningen
Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
- Glasyren
Smält blockchokladen. Blanda ner ev fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
- Chokladbiskvier går bra att frysa.
Kommentarer (2)
greaaaaaat recept, alla våra vänner älskarrtt!!!!!
Perfekta till festligheter de är väldigt uppskattade:)