Cookiebites

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Torkad frukt, choklad och nötter ger en snabb energikick.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • Smaksättning 1
  • 2 dl pecannötter eller valnötter
  • 100 g ljus choklad, hackad
  • Smaksättning 2
  • 1½ dl havregryn
  • 50 g papaya, torkad, i bitar
  • 50 g vit choklad, hackad
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, florsocker, socker och vaniljsocker i en bunke med elvisp. Tillsätt ägget och rör i mjölet blandat med bikarbonat.
    2. Vänd för hand i någon av de två smaksättningarna. Dela degen i två bitar. Rulla varje bit till en rulle, ca 2 cm i diameter, och linda in den i smörgåspapper. Lägg i frysen ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt kakorna svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben