Cookiebrownies

Serverar: 25 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad, grovhackad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl torrostade jordnötter
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl russin
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
    2. Smält matfettet på svag värme tillsammans med den mörka chokladen som brutits i mindre bitar. Ta chokladsåsen från värmen. Rör ner äggen och sockret till en slät smet.
    3. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt dessa. Rör åter smeten slät.
    4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig och inte riktigt färdigbakad.
    5. Låt den nygräddade kakan svalna och ställ den därefter kallt att stelna över natten.
    6. Skär upp den kalla kakan i rutor. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred lite choklad på varje kaka. Låt stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben