Cornflakeskonfekt

Serverar: 12 portioner

Tid: 10 minuter

Detta goda recept har jag gjort många många gånger. Vet inte ritkigt vart det kommer ifrån, men jag har fått det av min mamma i alla fall! Det är superenkelt, nästan lite för enkelt att göra ;)

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • ½ dl sirap
  • Ca. ½ liter cornflakes
  • Ev. 1 dl russin
  • Ev. 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Margarin, socker, kakao och sirap kokas upp i gryta. Detta blandas sedan med cornflakes, eventuellt även med kokos och russin, i en bunke. Ta inte riktigt ½ liter cornflakes till att börja med utan häll upp några dl bara och häll sedan på mer, så allt täcks med "kolan".
    2. Detta klickas sedan ut på bakplåtspapper och ställes i kylen! Färdigt när de har kallnat!

    Kommentarer (1)

    Camilla N 5 december 2020

    Så lätt och gott. Gjorde detta jämt när jag var liten så jag blev jätteglad när jag hittade receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben