Om man vill ha köttet rödare, minskar man på grilltiden. Ökar man grilltiden ju mera genomstekt blir köttet.
Ingredienser
4 entrecoter á 250 g eller t-benstek, oxfilé eller biffstek
2 tsk svartpeppar, nymalen
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
2 tsk salt
1 nypa cayennepeppar
1 nypa socker
Tillbehör
4 stora bakpotatisar
Olivolja
Salt
8-12 salladslökar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Börja med potatisen. Tvätta den, torka av och pricka små hål i den. Pensla med olja och strö på salt runtom. Baka i ugnen i ca 1 timme.
- Grilla köttet strax innan potatisen är klar. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Skrapa ihop glödbädden så att den täcker en yta tillräckligt stor att grilla köttet på. Lägg på grillgallret och låt det bli riktigt hett.
- Blanda kryddorna och krydda köttet. Grilla över mycket stark värme 2-3 min på varje sida beroende på köttets tjocklek. Pensla salladslökarna med olja och strö på salt. Grilla lökarna samtidigt med köttet.
- Slå in köttet i aluminiumfolie och låt det vila vid sidan av grillen i 5-8 minuter. På så sätt blir köttet vackert rosafärgat och saftigt. Servera köttet med potatisen.
Kommentarer (0)