Cowboygratäng

Serverar: 6 portioner

Varför göra middagsbjudningen komplicerad. Gratäng är perfekt för hungriga gäng, bjud hem vännerna och servera den här.

Ingredienser

  • 225 g pasta
  • 400 g blandfärs
  • 4 skivor bacon, finstrimlat
  • 1 gul lök, hackad
  • 600-800 g pastasås på burk
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 400 g vita bönor i tomatsås på burk
  • 250 g skivad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt paketets anvisningar tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Låt pastan rinna av och ställ den åt sidan.
    2. Bryn färs, bacon och lök i en stor stekpanna på medelvärme cirka fem minuter, rör om hela tiden, tills löken är mjuk och färsen brynt och smulig. Låt blandningen rinna av.
    3. Blanda ner pastasås, persilja, vitlök, salt och peppar i stekpannan och koka upp. Sänk till låg värme. Låt såsen sjuda cirka fem minuter tills allt är genomvarmt.
    4. Blanda köttfärssåsen, pastan och bönorna i tomatsås i en stor ugnsfast form som rymmer 2½ liter.
    5. Lägg osten ovanpå och gratinera 15-20 minuter tills osten smält och är bubblig. Låt svalna fem minuter före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben