Ett riktigt cowboy-inspirerat ris med röda bönor, majs och bacon. Krydda det efter behag.
Ingredienser
4 portioner råris eller vitt långkornigt ris
Vatten
Salt
1 gul lök
6 skivor bacon
1 burk röda bönor, 400 g
1 burk majskorn, 340 g
1 dl chilisås
1/2-1 tsk chilipulver
1/2-1 tsk oregano eller timjan
Salt
Peppar
Garnering
Persilja
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken. Knaperstek baconskivorna i varm stekpanna och skär dem i bitar. Fräs löken i baconfettet i pannan. Blanda ned bönor, majskorn, chilisås, chilipulver och oregano och låt det puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp riset på serveringsfat och häll över bönblandningen. Strö över baconbitarna, garnera ev med någon färsk örtkrydda och servera riset, gärna med en sallad.
Kommentarer (0)