Cowboyris

Serverar: 4-5 portioner

Ett riktigt cowboy-inspirerat ris med röda bönor, majs och bacon. Krydda det efter behag.

Ingredienser

  • 4 portioner råris eller vitt långkornigt ris
  • Vatten
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 6 skivor bacon
  • 1 burk röda bönor, 400 g
  • 1 burk majskorn, 340 g
  • 1 dl chilisås
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1/2-1 tsk oregano eller timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken. Knaperstek baconskivorna i varm stekpanna och skär dem i bitar. Fräs löken i baconfettet i pannan. Blanda ned bönor, majskorn, chilisås, chilipulver och oregano och låt det puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg upp riset på serveringsfat och häll över bönblandningen. Strö över baconbitarna, garnera ev med någon färsk örtkrydda och servera riset, gärna med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben