Crabstick- och parmaröra

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En matig och fyllig röra. Med massor av användningsområden. Förrätt – Toast – Våffla –Cocktail- eller fyllning i smörgåstårta. Ursprungsidé borde väl Cajsa Warg äras för! Jag gjorde som hon sa, och tog vad jag hade. När det skulle skapas något till kvällens våfflor. Därav den kanske lite udda blandningen. Men jag kan lova att harmonin i det äktenskapet, är livslångt.

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs 80 procent
  • 200 g crabsticks
  • 100 g champinjoner
  • 100 g parmaskinka
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 citron, skalet
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop gräddfil och majonnäs till en slät sås. Skiva crabstick i slantar. Finhacka champinjonerna. Strimla parmaskinkan. Riv den gula löken. Riv skalet från citronen. Pressa vitlöksklyftorna.
    2. Rör sen allt i såsen och tillsätt dill, örtsalt och svartpeppar. Låt röran vila minst 1 timme i kylen, så att smakerna får utvecklas.
    3. Rör runt före servering och smaka av om det ev. behövs mer salt eller peppar.

    Kommentarer (2)

    bivagen 9 april 2012

    Mycket gott! La röran på rostade fibermackor.

    eva23 20 juni 2012

    Supergott att ha i tunnbrödskorgar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben