Cranberrytrifle

Serverar: 6 portioner

Lönnsirapens sötma och tranbärens syrlighet är en perfekt matchning.

Ingredienser

  • 12 tunna skivor sockerkaka
  • 1 ½ dl apelsinjuice
  • 225 g frysta tranbär
  • ½ dl lönnsirap
  • 2 msk socker
  • 2 dl citronyoghurt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 nektariner grillade i skivor
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Grilla eller stek nektarinerna några minuter och låt svalna.
    2. Vispa grädden. Rör ihop tranbär, socker och lönnsirap. Spara några tranbär till garnering. Blanda citronyoghurten med den turkiska yoghurten.
    3. Placera en sockerkaksskiva i varje portionsskål. Dränk in varje skiva med 2 msk apelsinjuice. Fördela tranbären i skålarna och täck med ett lager yoghurtblandning. Varva med ännu en sockerkaksskiva och toppa med den vispade grädden. Garnera med tranbär, grillade nektarinskivor och rivet citronskal.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben