Lönnsirapens sötma och tranbärens syrlighet är en perfekt matchning.
Ingredienser
12 tunna skivor sockerkaka
1 ½ dl apelsinjuice
225 g frysta tranbär
½ dl lönnsirap
2 msk socker
2 dl citronyoghurt
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
2 nektariner grillade i skivor
Rivet citronskal
Instruktioner
- Grilla eller stek nektarinerna några minuter och låt svalna.
- Vispa grädden. Rör ihop tranbär, socker och lönnsirap. Spara några tranbär till garnering. Blanda citronyoghurten med den turkiska yoghurten.
- Placera en sockerkaksskiva i varje portionsskål. Dränk in varje skiva med 2 msk apelsinjuice. Fördela tranbären i skålarna och täck med ett lager yoghurtblandning. Varva med ännu en sockerkaksskiva och toppa med den vispade grädden. Garnera med tranbär, grillade nektarinskivor och rivet citronskal.
Kommentarer (0)