Creolegryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lika underbar varje gång!

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé eller kycklingfile
  • 1-2 st kabanosser eller chorizo korvar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten burk syltlök
  • 1 burk cornichons
  • 1 tsk torkad mejram (kan utelämnas)
  • 1 viltlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär i tunna skivor. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Häll av spadet från syltlöken och gurkorna. Fräs korven i en djup stekpanna, ta upp och stek sedan köttet i samma panna. Lägg ner paprikan och låt fräsa med någon minut, tillsätt mejram, pressa ner vitlöken. Slå på grädden och resten av ingredienserna, smaka av med sambal oelek och låt grytan sjuda ihop i ca 5-10 minuter. Späd med vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
    2. Serveras med ris, potatisgratäng eller helt enkelt en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben